Omgeving

Meppen is een oud Drents esdorp met veel rietgedekte boerderijen en een kleine 390 inwoners. Het dorp biedt vele mogelijkheden om een vakantie door te brengen. Wilt u lekker actief bezig zijn, dan is er in de directe omgeving van alles te vinden.

 • Drentse Golfclub “De Gelpenberg” (18 holes) te Aalden (op ca. 2,5 km afstand). Dit is de oudste golfbaan van Drenthe (1970) en één van de mooiste golfbanen van Noord-Nederland.
 • Golfclub Martensplek (18 holes) te Tiendeveen.
 • Diverse maneges in en rondom Meppen.
 • Zwembaden (verwarmd, overdekt en openlucht) in Meppen, Aalden en Zweeloo.
 • Talloze fiets- en wandelroutes.
 • Diverse galeries in en rondom Meppen.
 • De prachtige beeldentuin Beelden in Gees.
 • Wildlands Adventure Zoo Emmen (op 15 km afstand).
 • Wellness: in Spabron Hesselerbrug in Oosterhesselen (op 6 km afstand) waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van de uitgebreide voorzieningen. 


Fietsroutes

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. Geasfalteerde paden, klinkerweggetjes, zandpaden en schelpenpaden wisselen elkaar af. Diverse fietsroutes leiden u door bossen en velden, langs typisch Drentse dorpen met hun karakteristieke brinken, sfeervolle galeries en uitnodigende terrasjes. 

 • De Arnica route (58 km) komt langs onze boerderij.
 • De Orvelter route (37 km) kunt u vanuit onze boerderij fietsen.
 • Voor mountainbikers is een gemarkeerde route uitgezet vanaf Recreatieplas
  De Kibbelkoele, Noord-Sleen. De route heeft een lengte van 32 km. U kunt ook voor de verkorte versie kiezen met een lengte van 18 km.


Eten en drinken

Als u 's avonds heerlijk uit eten wilt gaan, dan vindt u alleen al in onze straat twee sfeervolle restaurants (Het Tramlokaal) en Italiaans restaurant (Trivio Del Villaggio) die beide in de regio grote naamsbekendheid hebben. Daarnaast is er eveneens op loopafstand het eetcafé De Mepperdennen en het Theehuis.

In de omliggende dorpen zijn ook restaurants, zoals pannenkoekenrestaurant 't Hoes van Hol-An in Oud-Aalden.
 

Natuurgebieden

Vanuit Meppen kunt u volop genieten van de mooie en afwisselende natuur. Typerend voor deze streek zijn de hunebedden en veengebieden. Er zijn verschillende natuurgebieden van Natuurmonumenten, zoals het Mantingerveld, de Klencke, de Palms en de Mepperhooilanden, een stiltegebied direct achter de boerderij. 

Mantingerzand/veld
Het Mantingerveld bestaat uit verspreid gelegen bos- en heidegebieden. Ertussen ligt voormalig bouwland dat door middel van natuurontwikkeling tot één groot natuurgebied wordt omgevormd. Het Mantingerbos is één van de oudste bossen van Drenthe.

De Palms
Langs oude boerderijen in het dorp wandelt u via de Mepperdennen naar De Palms. Het is een heideterrein van maar liefst 19 hectare van Stichting Het Drentse Landschap. Palm of palmbossie is de Drentse benaming voor de Jeneverbes. Dit indrukwekkende reservaat vol jeneverbesstruiken, direct ten noorden van Meppen, vormt hier een waar doolhof waar heideschapen grazen en veel verschillende vogelsoorten te bewonderen zijn. Jeneverbesstruiken van een omvang zoals ze in dit gebied te zien zijn, komen in Nederland bijna niet meer voor. 

BED EN BROOD DE GROOT
Bed & Breakfast